Sådan vurderer du din kredit score

Sammenlign dine tilbud med andre kreditmuligheder. De oplysninger, du modtager, er tilgængelige kort efter, at du har fået lånet. Oplysningerne kan findes i din kredit-fil. Din kredit score vil falde, hvis du er føjet til långiver Alliance.

Kontroller, om dit kreditkort angiver, at du er blevet forhåndsgodkendt til et kreditmaksimum. Hvis du er blevet godkendt, kan du ansøge om et nyt kort uden bekræftelse. Du behøver dog kun at indsende en kort kreditanmodning. Undgå at blive forhåndsgodkendt af långivere, der er hensynsløs.

Før du ansøger om et nyt kort, skal du bede om en kopi for at bekræfte din kredit score. Kredit overvågning kunne yderligere vurdere din kredit score, før du er godkendt til at låne penge. Hvis du har kreditovervågning, kan de også se på dine kreditrapporter for at se, om der er vildledende oplysninger.

Kendskab til din kredit score vil give dig mulighed for at kontrollere for fejl. Der kan foretages rettelser til kreditrapporter, herunder forkerte saldi, konti i rykkere og gæld, som du ikke har betalt fuldt ud. Equifax, Experian eller TransUnion er ansvarlige for at rette kreditrapporter. Du kan få din gratis kredit rapport athttp://www.annualcreditreport.com.

Rapport til långiver, hvis du indser, at du ikke er i stand til at tilbagebetale det beløb, du blev lovet under ansøgningsprocessen. En långiver kan være mindre tilbøjelige til at arbejde med nogen, hvis de ikke ønsker at betale alle de beløb på forhånd. Kontakt det bureau, der rapporterer konkursoplysninger, for at rapportere dem.

Du bør ikke sende en bankcheck, før du er fuldt forberedt. Det er bedre at sende i en check backup og for långiver til mail du kasserer kontrol. Hvis långiver ikke er i stand til at betale gebyrerne på en check, kan det skade din kredit.

Du bør få det skriftligt, før du underskriver låneaftalen. Robert Manning af kredit rådgivning siger: “Du bør have en skriftlig kontrakt, at emnet vil blive anset for betalt fuldt ud”, og der bør ikke være yderligere indsamling. Selv om gebyrerne faktureres til långiver i god tid, vil du ikke få en refusion, hvis dit lån ikke er betalt til tiden.

Det er simpelt: Sammenlign ÅOP og gebyrerne. Forskellige långivere kan tilbyde bedre vilkår end andre. Det er derfor, det er vigtigt at shoppe rundt med flere långivere, før du foretager en forpligtelse.

Betal mere end det mindste

Kreditkortselskaber vil typisk bede dig om kun at betale minimumsbeløbet hver måned. Det kan tage dig lang tid at betale dit kreditkort, hvis dette sker. Hvis dit kreditkort går i standard, undgå kreditkort. Vælg kun dem, der opkræver de højeste ÅOP’er og har de laveste vilkår, f.eks. Bare betal minimumsbeløbet, hvis du beslutter dig for at bruge dit kort, før det går som standard.

Kontroller, at de kreditkort, du får tilbudt, er tro mod det, de siger. Det er muligt, at den ÅOP, der debiteres dig, er højere end forventet, hvis tilbuddene ikke er baseret på det kort, du har brugt i øjeblikket, eller hvis virksomheden opfatter dig som anderledes.

Sørg for at læse de finansielle eksperters oplysninger omhyggeligt. De vil give dig de mest nøjagtige oplysninger muligt. Eller de vil også have en interesse i at sælge dig højere end forhåbentlig kredit eller forsikring.

Kig på omkostningerne ved at blive en finansiering eller realkreditinstitut for at finde ud af, hvad du ville være forpligtet til at betale.

Sørg for at kontrollere, om der er gebyrer forbundet med dit kort. De kan være i form af et gebyr pr. transaktion, et årligt gebyr eller gebyrer for kreditdækning.

Leave a comment